torsdag 22 april 2010

There`s a rat in my kitchen......

Det är titeln på en låt med UB40 och så är det för mig också. Jag trodde att det var en mus men om min dotter har rätt (och det brukar hon ha!) så är det nog en råtta. Idag sprang odjuret omkring i köket och försvann där dammsugaren står så jag flyttade på den och där hittade jag en hög med svarta "risgryn". Jag försökte få Turbo intresserad men han verkade lika oförstående som förra gången så jag började misstänka att han inte är en äkta Schipperke. Men ikväll när råttan sprang runt i köket igen rätt framför nosen på hunden reagerade han och sprang efter den varvid djuret försvann bakom kylskåpet. Och nu blev Turbo intresserad! Han nosade runt i köket men råttan kom inte fram fler gånger medan vi var i där. Jag hoppas att han tar den nästa gång.

fredag 16 april 2010

En mus i mitt hus!

En dag när jag kom ner för trappan från övervåningen såg jag nåt brunt skymta förbi i ögonvrån. Jag flyttade på några grejer i hallen och en mus pilade iväg. Upphetsat ropade jag på Turbo, som ju är av rasen Schipperke och såna användes ju bl.a. som råttfångare, men han såg bara förvirrad ut. Till slut kröp Turbo under ett bord som för att gömma sig från mattes skrämmande uppförande. Mycket till musfångare verkar han då inte vara.
Jag har misstänkt att möss hade flyttat in eftersom jag hittade svarta "risgryn" på fönsterbrädan i gästrummet men jag hade inte sett nån ännu. Det känns lite äckligt att ha såna "husdjur" och jag vet inte om jag ska köpa musfällor nu då eller... Tanken på att "rensa" såna är ju inte heller så upplyftande för någon som ska föreställas vara djurvän. Huvva

måndag 12 april 2010

Vintern släpper greppet.


Nu börjar vintern äntligen att släppa sitt grepp och snön smälter undan bra.Vi har ju fortfarande en hel del kvar eftersom vi fick så mycket snö denna vinter, men vägarna är åtminstone torra och fina. På sina ställen som här vid min vägg är det inte så mycket kvar. Det gröna som sticker fram är borstnejlikor. Dom är verkligen livskraftiga och tåliga. Men än dröjer det ju innan det blir några blommor.
Annars finns det gott om vårtecken som t.ex cyklande barn, mopeder och snabba fyrhjulingar. Positiva vårtecken finns ju också som fågelkvitter och takdropp.
Jag längtar ändå tills snön är borta.
Obs! Datumet på fotot är fel!